5 Tips voor het succesvol afsluiten van een hypotheek

5 Tips voor het succesvol afsluiten van een hypotheek

Wil je een hypotheek afsluiten? Verdiep je dan goed in de diversiteit aan hypotheken. Je legt je soms tot wel 30 jaar vast. Het is daarom verstandig om je goed te oriënteren en te laten adviseren. Kijk verder dan de goedkoopste hypotheek of de laagste hypotheekrente. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan dat. De hypotheekadviseur van Vereniging Eigen Huis deelt vijf tips.

Tip 1: Kies je voor een hypotheek met NHG-voorwaarden?

Wanneer je een hypotheek afsluit kun je ervoor kiezen de hypotheek op basis van de NHG-voorwaarden te financieren. Hiervoor ontvang je een extra rentekorting van de hypotheekverstrekker. Daarnaast staat het waarborgfonds in dat geval garant bij onvoorziene omstandigheden, zoals het wegvallen van een partner. Ook bij het oversluiten van een hypotheek is het mogelijk om je onder NHG-voorwaarden te financieren.

Let op: Dit geldt voor hypotheken tot een max. van €245.000. Om je onder NHG-voorwaarden te financieren moet een borgsom van 1% over de koopsom betaald worden.

Tip 2: Maak gebruik van een Starterslening

Wanneer je voor het eerst een huis koopt, kom je mogelijk in aanmerking voor een Starterslening. Dit is zeker de moeite waard, want de eerste drie jaar is deze vrij van hypotheekrente én aflossing. De voorwaarden van deze lening zijn afhankelijk van jouw gemeente.

Tip 3: Bepaal de rentevaste periode

Hypotheekaanbieders adverteren met stuntacties op de hypotheekrente. Die lage rente geldt vaak voor een beperkte periode. Dit kan tegenvallen wanneer je de rente opnieuw vast wilt zetten. Laat je daarom goed adviseren over de rentevaste periode bij het afsluiten van een hypotheek.

Tip 4: Neem je hypotheek mee

Verhuis je van koophuis naar koophuis? Dan kan het een mogelijkheid zijn om je hypotheek mee te verhuizen. Dit is voornamelijk voordelig wanneer jouw huidige rentepercentage lager is dan het actuele rentepercentage.

Tip 5: Laat je informeren over de beste hypotheek die bij jou past

Online kun je veel informatie vinden over hypotheken en hypotheekrente. Zo kun je op veel plekken online je hypotheek en maandlasten berekenen. Het is verstandig om je goed te
laten informeren door een onafhankelijk adviseur. Hij kan jou, beter dan het internet, vertellen wat de beste keuze is in jouw persoonlijke situatie.

Klik hier voor meer tips

logo-blog

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven