Daling verkochte woningen zet niet verder door

Daling verkochte woningen zet niet verder door

Over februari van dit jaar registreerde het Kadaster 7.897 verkochte woningen. Dit is een stijging van 1,2% ten opzichte van februari het jaar ervoor toen er 7.805 woningen van eigenaar wisselden. De dalingen (jaar op jaar) van de afgelopen maanden lijkt hiermee niet verder door te zetten.

Vergeleken met februari vorig jaar laat een meerderheid van de woningtypen een stijging zien van het aantal geregistreerde verkochte woningen. Tussenwoningen stijgen het meest met 4,1%. De grootste daling is bij vrijstaande woningen met 15,9%.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in februari 2013 met 10,1% af ten opzichte van februari 2012, van 14.168 naar 12.733.

In februari van dit jaar vonden 122 gedwongen verkopen plaats. Dit is een daling van 26,9% t.o.v. februari vorig jaar toen er 167 woningen van eigenaar wisselden op executie veilingen.  Dit is een positieve uitschieter gezien de ontwikkelingen over de afgelopen twee jaar.

 

Opmerking betreffende cijfers
De cijfers zijn gebaseerd op de koopsom informatie afkomstig van het Kadaster. Registratie van de koopsom gebeurd op het moment van het passeren van de notariële akte.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven