Forse daling woningverkopen

Forse daling woningverkopen

ALBLASSERDAM – Uit de meest recente gegevens van het Kadaster blijkt dat er in januari bijna 11,6% minder woningen van eigenaar zijn verwisseld dan in januari van het voorgaande jaar. De totale verkopen komen hiermee op 6.260 (t.o.v. 7082 in dezelfde maand van het jaar ervoor). De ontwikkeling van de gemiddelde koopsom lijkt zich te stabiliseren en komt in januari uit op iets  minder dan €222.000 (t.o.v. €241.000 in dezelfde maand van het jaar ervoor).

Hypotheekcijfers
Na een korte opleving afgelopen maand zijn het aantal registraties van hypotheken weer fors gedaald. In januari werden er 10.550 hypotheken geregistreerd, een daling van 12,4% ten opzichte van dezelfde maand in het jaar ervoor. De gemiddelde hypotheeksom laat een duidelijke neergaande trend zien. Mede doordat de criteria voor nieuw krediet van banken sterk zijn aangescherpt is de daling (jaar op jaar) al opgelopen tot 22,4%.

Excecutieveilingen
Het aantal gedwongen woningverkopen laat ook een forse stijging zien. Er passeerden 220 woningen in januari op executieveilingen ten op zichte van 149 in dezelfde maand het jaar ervoor.

Note betreffende cijfers
De cijfers zijn gebaseerd op de koopsom informatie afkomstig van het Kadaster. Registratie van de koopsom gebeurd op het moment van het passeren van de notariële akte.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven