Gemeenten heffen meer ozb dan toegestaan

Gemeenten heffen meer ozb dan toegestaan

ALBLASSERDAM – Gemeente heft meer ozb (onroerendezaakbelasting) dan was toegestaan. Dat blijkt uit onderzoek van COELO, een onafhankelijk onderzoekinstituut verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. De ozb is dit jaar met bijna 4% gestegen terwijl het Rijk en de gemeenten eerder hadden afgesproken dat de toename maximaal  2,8% mocht zijn. De gemiddelde heffing aan huishoudens komt hiermee boven de EUR 250 aan jaarlijkse ozb.

De tarieven voor de totale woonlasten lopen sterk uiteen, zo kunnen de woonlasten voor éénpersoonshuishouden in gemeenten als Blaricum en Wassenaar oplopen tot boven de EUR 1000 terwijl er in gemeenten als Texel en Middelburg de totale lasten onder de EUR 600 duiken. Ook de totale woonlasten in uw gemeente weten? Kadasterdata heeft de totale gemeente woonlasten samengevat in een mooi overzicht. Meer weten over dit rapport?

Eén gedachte over “Gemeenten heffen meer ozb dan toegestaan

  1. Een ander ideetje:Zoals een kind zijn kamer op moet riemun, moeten wij zorgdragen dat de door ons veroorzaakte CO2 gecompenseerd wordt.Het zou goed zijn als de producenten van produkten die een hoge CO2 uitstoot met zich meebrengen, verplicht zorg moeten gaan dragen voor de compensatie van CO2. Shell, BP en collega’s voor de benzine, kerosine, gas en diesel. De elektriciteitscentrales etc voor de kolen en de vleesindustrie neemt zijn deel voor zijn rekening. De prijsstijgingen komen natuurlijk bij de consumenten terecht, die op zijn beurt zijn vervuilende consumeergewoontes zal gaan veranderen. De uitstoot kan b.v in het eerste jaar met 10% verplicht worden gecompenseerd, en de volgende jaren steeds een beetje meer. In een paar jaar jaar tijd wordt zo onze uitstoot voor een belangrijk deel gecompenseerd. Het mes snijdt aan twee kanten. De produkten worden impopulair, en hun vervuiling wordt ook nog eens minder. De compensatie moet worden geregeld door een speciaal daarvoor in het leven geroepen organisatie. Zo zal alles een meer realistische prijs krijgen. We hoeven dan nog steeds niet zelf onze kamer op te riemun, want de1t kan je natuurlijk niemand vragen, maar we kunnen er wel iemand voor inhuren.Als de rest van de Europese Unie met dit project mee wil doen zou dat natuurlijk geweldig zijn. Nederland heeft op dit moment echter zo’n enorme achterstand op dit gebied dat wachten op de buren nu gelukkig niet hoeft.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven