WOZ-waarde controleren, hoe kan dat?

WOZ-waarde controleren, hoe kan dat?

In de eerste acht weken van dit jaar ontvangt u van de gemeente de nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ-waarde over 2014 heeft als peildatum 01-01-2013. Deze waarde is de grondslag voor verschillende (gemeentelijke)belastingen. De WOZ-waarde wordt onder andere berekend aan de hand van de ligging, populariteit van een bepaald type woning en inhouds- en oppervlaktegegevens van uw woning. Maar hoe kunt u controleren of de gemeente een betrouwbare waarde heeft berekend? En wat zijn de eventuele vervolgstappen? Kadasterdata kan u op beide vragen het antwoord geven.

Controleren van de WOZ-waarde

Wanneer u van mening bent dat uw gemeente de WOZ-waarde te hoog berekend heeft, kunt u bij Kadasterdata een modelmatige berekening opvragen. Kadasterdata beschikt over de meest recente verkoopprijzen in uw postcodegebied en berekend onder andere naar aanleiding van die gegevens een betrouwbare waarde. Het product met een modelmatige waarde is genaamd koopsom + WOZ-waarde. Wanneer onze waarde hoger is dan die van de gemeente kunnen wij enkel concluderen dat de gemeente, ons inziens, een goede waarde berekening heeft gehanteerd. Wijkt onze waarde naar beneden af, dan is het aan te raden om tegen de gemeentelijke waarde in bezwaar te gaan.

In bezwaar gaan tegen de WOZ-waarde, hoe kan dat?

Met een bezwaarschrift van Kadasterdata kunt u zelf in bezwaar gaan tegen een te hoge WOZ-waarde. Deze bezwaarbrieven vindt u in ons product WOZ-waarderapport. Dit rapport geeft u tevens meer informatie met betrekking tot de berekening van de modelmatige waarde. Zo zullen hierin onder andere referentiepanden staan. Kadasterdata kan u tevens in contact brengen met WOZ-specialisten. Zij kunnen, op basis van no cure no pay, het WOZ-bezwaar voor u afhandelen. Zo heeft u hier zelf minder omkijken naar en laat u dit aan de specialist over.
Let wel: bezwaar aantekenen kan alleen binnen zes weken na dagtekeningen van uw WOZ-beschikking.

Eén gedachte over “WOZ-waarde controleren, hoe kan dat?

  1. beste hr/mvr

    ik heb een vraag ik moet mijn woz waarde van 2012 doorgeven aan de belasting maar ben het papier kwijt wat moet ik nu doen om het als nog te krijgen

    m.vr.gr.jpbouterse

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven