Een kooppremie voor starters op de woningmarkt?

Een kooppremie voor starters op de woningmarkt?

Als het aan het CDA en de PvdA ligt, komt er een kooppremie voor starters op de woningmarkt. De beide partijen zijn van mening dat de overheid de starters zouden kunnen helpen door een deel van de aankoopprijs van hun nieuwbouwhuis, voor te schieten. Deze ‘lening’ zouden de starters vervolgens dan tegen gunstige voorwaarden moeten terugbetalen.

De waarde van woningen blijft maar stijgen en hierdoor leggen veel starters het af tegen bijvoorbeeld beleggers. Deze beleggers vragen vervolgens een hoge huur voor dezelfde woningen.

Vaak verdienen starters nét iets te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar kunnen ze ook nét niet genoeg hypotheek krijgen voor een koopwoning. Daarom zijn ze vaak veroordeeld tot een (te) dure huurwoning.

Om meer starters op de koopmarkt te krijgen, kan een kooppremie een goede oplossing zijn. Een kooppremie kan starters aan een eigen woning helpen.

Volgens het CDA en de PvdA krijgen starters met behulp van deze kooppremie, een eerlijke kans om met een normaal inkomen ook een woning aan te kopen en zo hun toekomst vorm te geven.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven