Grote vraag naar hypotheken

Grote vraag naar hypotheken

De Hypotheker ziet dat het aantal aanvragen voor een hypotheek in een jaar tijd met 90 procent is gestegen. De woningmarkt zit nog volledig op slot, hierdoor besluiten steeds meer woningeigenaren de overwaarde van hun koophuis in te zetten voor het verbouwen of verduurzamen van de woning.

Helft woningbezitters heeft een ton aan overwaarde

Door de enorme stijging van de huizenprijzen de afgelopen jaren, verwacht minstens de helft van de woningeigenaren een ton overwaarde te hebben. Dit bracht De Hypotheker naar buiten na een onderzoek onder bijna duizend huiseigenaren. Een kwart hiervan wil de overwaarde inzetten om hun huis te verduurzamen. Gezien de huidige (hoge) energieprijzen is dit natuurlijk erg interessant. Bij het verduurzamen van de woning wordt als eerste gedacht aan zonnepanelen. Ook wordt er gedacht aan isolatie en een warmtepomp.

Het grootste deel van de ondervraagden geeft echter aan niet tevreden te zijn met hun eigen woning zoals de woning op dit moment is, zij willen de overwaarde gebruiken om de woning te verbouwen en zo meer wooncomfort te creëren.

Meer wooncomfort

Om meer wooncomfort te creëren, verbouwen de meeste woningeigenaren als eerst de badkamer en de keuken. Andere aanpassingen/verbeteringen zijn een aanbouw, dakkapel of een aanpassing in de tuin. Deze aanpassingen verhogen niet alleen het wooncomfort, ook stijgt van deze aanpassingen de woningwaarde.

Blogger Kadasterdata

Blogger Kadasterdata

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven