Huizenmarkt koelt verder af

Huizenmarkt koelt verder af

Verschillende Nederlandse media maakten er deze week al melding van: de huizenmarkt koelt af.

De huizenmarkt koelt af, echter betekent dit niet dat de huizenprijzen dalen.
Op de gemiddelde huizenprijzen in Amsterdam na, stijgen de huizenprijzen in het overige deel van Nederland ‘gewoon’ door. Echter gaat het wel in een lager tempo dan voorheen.

Het lijkt wel duidelijk dat Amsterdam een trend inzet. Grote steden lopen over het algemeen voor op het overige deel van Nederland. De prijzen in grote steden gaan als eerste omhoog, maar stabiliseren/dalen daarentegen ook weer als eerste.

In totaal wisselden er in het tweede kwartaal van 2019 bijna 39.200 woningen van eigenaar bij NVM-makelaars, goed voor een stijging van 1,8% in vergelijking met een jaar eerder. Het is voor het eerst in twee jaar dat het aantal verkochte woningen stijgt. De gemiddelde verkoopprijs is met € 308.000,- alsnog 7,4% hoger dan vorig jaar.

Is dit dan het moment om uw huis te verkopen?

Het is een feit dat er meer ‘goedkopere’ woningen zijn verkocht en minder ‘dure’ woningen dan een jaar geleden. Het woningaanbod is in het tweede kwartaal toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Er is dus meer woningaanbod en de prijzen stabiliseren, ook de waarde van uw woning zal dus gaan stabiliseren.

De waarde van uw woning zal, zoals het er nu naar uit ziet, voorlopig niet meer zo hoog zijn. Mocht u plannen hebben om uw woning te verkopen dan lijkt dit het juiste moment om uw woning op de markt te zetten.

Bent u benieuwd naar úw woningwaarde? Bekijk deze dan hier.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven