Huizenprijzen naar nieuwe recordhoogte!

Huizenprijzen naar nieuwe recordhoogte!

Waar iedereen dacht dat het hoogtepunt van de huizenprijzen bereikt was, blijkt dit toch (nog) niet het geval.

In de afgelopen maand (augustus) hebben de huizenprijzen weer een nieuwe recordhoogte bereikt. In augustus werden bestaande koopwoningen verkocht voor een gemiddelde prijs van € 316.183,-. Dit is een stijging van 5,7% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

In de maand juli lag de gemiddelde verkoopprijs nog op € 309.689,-. Huizenprijzen stijgen dus nog steeds, maar in augustus was er sprake van de ‘traagste’ groei in 3 jaar tijd.

Het aantal transacties neemt nog steeds af door de krappe woningmarkt van dit moment. In totaal zijn er in augustus 19.583 huizen verkocht, dit is 6,3% minder als in augustus 2018.
In totaal werden er in de eerste 8 maanden van 2019, 140.559 woningen verkocht. Dat is ruim 3% minder dan in dezelfde periode van 2018.

NHG

Het gevolg van duurdere woningen is dat de Nationale Hypotheek Garantie mee stijgt.
De grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) maakt het komende jaar een grote sprong. De grens komt voor het eerst boven de € 300.000,- te liggen, namelijk € 310.000,-. Dit heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) laten weten.

De grens is voornamelijk verhoogd door de stijgende huizenprijzen, op dit moment ligt de Nationale Hypotheek Garantie nog op € 290.000,-. Dit lijkt voornamelijk een mooie ontwikkeling voor starters. De kostengrens loopt zo weer in de pas met de gemiddelde woningwaarde.

Mocht u willen investeren in verduurzaming van de woning die u aankoopt, dan ligt de NHG-grens hoger. Dit is zo’n € 328.600,-.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven