Makelaars vanuit de lucht!

Makelaars vanuit de lucht!

Meer dan ooit worden drones gebruikt in de makelaarswereld! Een drone is een op afstand bestuurd luchtvaartuig welke zich binnen het zicht van de dronepiloot moet bevinden. Op maximaal 120 meter hoogte en alleen bij daglicht. Alle andere luchtvaartuigen hebben altijd voorrang. Voor beroepsmatig gebruik is bovendien een certificaat verplicht.

Makelaars maken tegenwoordig massaal gebruik van drone opnames om een mooi overzicht te geven van een woning vanuit de lucht http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2015/makelaar-promoot-woningen-vanuit-de-lucht/

Bij bosbranden of bij het breken van dijken geven drones een goed overzicht. Zo kunnen hulpverleners effectief te werk gaan. En bijvoorbeeld de politie heeft met het gebruik van drones meer inzicht in mensenmassa’s bij grote bijeenkomsten. Ook boeren krijgen een duidelijk beeld van hun gewassen vanuit de lucht. Zo kunnen ze de hoeveelheid chemicaliën beter afstemmen en preventief gebruik terugdringen. Sinds kort worden drones ook ingezet voor inspectie van water- en natuurgebieden. Het werkterrein is groot en vaak moeilijk toegankelijk. Inspecteurs trekken soms dagenlang door een gebied om foto’s en aantekeningen te maken. Met een drone kan dit binnen enkele uren!

Bij inspecties en luchtfotografie volgt de drone een nauwkeurig vluchtplan. Hij neemt in een rechte verticale lijn, overlappende foto’s van een terrein. Landelijk wordt dit systeem toegepast door vliegtuigen. Hierbij worden kadastrale perceelgrenzen als laag over de luchtfoto geplaatst om erfgrenzen duidelijk weer te kunnen geven.

Eén gedachte over “Makelaars vanuit de lucht!

  1. Geachte Dames en Heren,

    Vroeger was het mogelijk om luchtfoto’s te bestellen via de topgrafische dienst in Emmen.
    Kun je in deze tijd nog steeds foto’s bestellen. Hoe en waar ?

    met een vriendelijke groet

    Jan G. Oldenziel

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven