Makelaars zien de komende periode somber in

Makelaars zien de komende periode somber in

Steeds minder koopwoningen, forse prijsstijgingen én een stagnerende nieuwbouw zijn de reden voor een veel te krappe huizenmarkt. De huizenmarkt loopt vast, dit was de sombere boodschap op de bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Zowel starters als de ouderen vallen hierdoor volledig buitenboord op de woningmarkt. Ook de geldverstrekkers hebben inmiddels alarm geslagen over de vastgelopen woningmarkt.

De NVM heeft de cijfers over het eerste kwartaal gepubliceerd. In enkele regio’s floreert de woningmarkt nog, maar in steeds meer delen van het land gaat het juist niet goed.
Voor de consumenten is er steeds minder aanbod en moeten voor het aanbod dat er is, diep in de buidel tasten. Het is een kwestie van tijd voordat de huizenmarkt vastloopt.

De daling in het aantal verkochte koopwoningen, die de NVM eind 2017 al constateerde, zet in 2018 versterkt door. Er zijn in het afgelopen kwartaal bijna 13 procent minder woningen verkocht dan een jaar geleden. Toch veranderden er 33.800 woningen van eigenaar, wel zijn dit er 5000 minder dan in het eerste kwartaal van 2017.

Benieuwd naar de koopsommen in uw postcodegebied? Bestel hier het koopsommenoverzicht.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven