Ook de WOZ-waarde bereikt recordhoogte!

Ook de WOZ-waarde bereikt recordhoogte!

Vandaag is in veel kranten te lezen dat de WOZ-waarde een recordhoogte heeft bereikt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de nieuwe cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in ons land op 1 januari 2021 maar liefst 7 procent hoger lag dan een jaar eerder. De gemiddelde waarde van een woning is € 290.000, dit is het hoogste bedrag ooit!

Het is geen verrassing dat de WOZ-waarde stijgt, de WOZ-waarde is namelijk voor de zesde keer op rij gestegen. Vorig jaar was de stijging zelfs nog groter, toen was de stijging 8,9 procent. Als we kijken naar de grote steden, zien we dat Rotterdam de grootste stijging had met 11,4 procent. Verrassend genoeg is dat in Amsterdam de waarde ‘maar’ toenam met 1,2 procent. Dit is fors minder dan de afgelopen jaren het geval was.

Verschil WOZ-waarde en de gemiddelde huizenprijs.

De gemiddelde huizenprijs wordt anders berekend dat de WOZ-waarde. De gemiddelde huizenprijs wordt berekend op basis van alle verkochte woningen. In het geval van de WOZ-waarde worden ook huurhuizen en niet verkochte koopwoningen meegenomen. Wel wordt bij het vaststellen van de WOZ-waardes ook gekeken naar de prijsontwikkeling van koopwoningen.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven