Weer meer woningen verkocht

Weer meer woningen verkocht

In de registers zijn in de maand juli 22.571 woningtransacties geregistreerd. Dit is 7% meer dan in de maand juli in het jaar 2019. In de afgelopen 7 maanden zijn er 129.073 woningtransacties geregistreerd, ook dit zijn er bijna 7% meer dan in het jaar 2019.

De bestaande koopwoningen waren in de maand juli 7,4% duurder dan in deze maand in het jaar 2019. De prijsstijging van koopwoningen schommelde het afgelopen kwartaal gemiddeld rond de 7,5%. Een koophuis kost gemiddeld rond de 337.000 euro, dit blijkt uit gegevens van Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Via Kadasterdata is het mogelijk de verkoopwaarde van uw woning te bepalen.

De huizenprijzen stijgen nu al ruim 7 jaar. De stijging ten opzichte van het dieptepunt in juni 2013 is opgelopen tot ongeveer 50%.

Makelaarsvereniging NVM meldde vorige maand dat een koopwoning gemiddeld binnen 28 dagen wordt verkocht, dat is bijzonder snel.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde afgelopen week ook dat er goed nieuws is voor woningkopers, naar alle waarschijnlijk worden er de komende jaren eindelijk weer meer woningen gebouwd.

In het eerste half jaar van 2020 zijn meer vergunningen afgegeven dan in de eerste maanden van 2019! Het bouwen van meer woningen is hard nodig, daar door de schaarste van woningen de prijzen enorm hoog zijn. Ook de coronacrisis heeft hier voorlopig nog geen verandering in aangebracht.

Reageren is niet mogelijk.
Terug Naar Boven